Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Protest ZMOK

Protest ZMOK

Vážení občania,

Kysuckí starostovia a primátori na spoločnom stretnutí v Čadci  20. januára 2023  žiadajú vládu, aby do konca januára informovala o poskytnutí kompenzácií za výpadky financií v dôsledku energetickej krízy, inflácie a prijatia právnych predpisov. V prípade nereagovania zo strany štátu avizujú protesty spoločne s obyvateľmi. Informovali o tom v Kysuckej deklarácii, ktorú prijali v piatok v Čadci na rokovaní Združenia miest a obcí Kysúc (ZMOK).

 

V rámci celého Slovenska bude prvý protest, 30.januára 2023, v čase 19-20 hod.chceme v obciach a mestách vypnúť časť verejného osvetlenia ako signál, že nám zhasína aj svetielko nádeje“

Toto svetielko nádeje sa dotkne hlavne Vás, občanov, preto prosím v tomto čase, buďte opatrní a ostražití. V ťažkých časoch je dôležité, aby sme držali spolu, verím, že v prípade protestov pred Úradom vlády sa k nám pridáte, aby sme mohli pracovať predovšetkým k vašej spokojnosti.

Niektoré obce a mestá už pristúpili aj k vypnutiu nočného osvetlenia, budú nútené zatvoriť plavárne, zimné štadióny a športové haly, ale hrozí aj zatváranie škôl a škôlok. Situácia je naozaj vážna.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.