Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Protest proti spaľovni

Protest proti spaľovni

OBČIANSKA INICIATÍVA KNM pozýva všetkých občanov mesta a okolitých obcí na protest proti spaľovni 

v streda 7.júna 2023                                                        

od 10:00 do 12:00 hod.                                         

na ceste pred spaľovňou na Športovej ulici v KNM        

( cesta do Dubia prvá odbočka vľavo )                             

Vašou účasťou vyjadríte, že Vám záleží na Vašom zdraví, ako aj na zdraví Vašich detí.

 Za  Občiansku iniciatívu  KNM : Peter Janík, predseda komisie pre životné prostredie

Spaľovňa nebezpečného odpadu v KNM už od roku 2007  likviduje vyše 200 druhov odpadov, z toho 117 nebezpečných, vrátane infekčného nemocničného odpadu, plus covidový odpad. Spaľovňa negatívne ovplyvňuje nielen ovzdušie mesta a okolia, ale jej negatívne dopady sa prejavujú na zdraví obyvateľov celého okresu, predovšetkým zvýšením onkologických ochorení, ochorením krvi a dýchacích ciest.

Od začiatku zriadenia spaľovne sa ako občania snažíme upozorňovať kompetentných, či už sťažnosťami, petíciami, ale aj informáciami do NR SR, kde po našom oslovení, niektorí poslanci v interpeláciách poukázali na katastrofálny stav životného prostredia v našom regióne. Žiaľ, k náprave nedošlo, ba naopak, Ministerstvo životného prostredia SR  povolilo dovoz odpadov do Slovenska z 9 štátov.  Spaľovňa v KNM dostala povolenie predĺžiť prevádzku z 5 dní na 7 dní v týždni a namiesto jednej smeny cez deň, predĺžilo spaľovanie na tri smeny, t.j. nonstop  24 hodín.                

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.